Bitcoin är en digital valuta som ingen kontrollerar. Värdet på bitcoin har stigit rejält den senaste tiden vilket har resulterat i ett ökat intresse för kryptovalutan. Bitcoin banar verkligen väg för att kunna bli framtidens valuta som hela världen använder.

Intresset för bitcoin fortsätter att öka och bitcoin-kursen fortsätter i en uppåtgående trend. Det stora intresset ligger dels i att värdet på bitcoin har ökat väldigt mycket den senaste tiden och fler vill hoppa på tåget och tjäna pengar. Sedan har fler och fler företag börjat acceptera bitcoin som betalmedel vilket lett till att många fått upp ögonen för kryptovalutan. Är du intresserad av att handla bitcoin ska du kolla om https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/ är något för dig. De erbjuder kvalitativa tjänster och är ett av det största kryptoföretagen i norden.

Bitcoin kan bli framtidens valuta

Eftersom ingen centralbank kontrollerar bitcoin är den helt olik de traditionella valutorna. Den är helt fri från manipulation. Bitcoin har egentligen inget inneboende värde och är egentligen bara en rad siffror i ett digitalt system och det finns ingen kassaflöde eller liknande som det finns i exempelvis ett tillverkande företag. Du kanske tycker att det låter främmande att bitcoin skulle kunna bli framtidens valuta som allt kretsar kring men i stora delar av världen är redan pengar digitaliserade. Dagens samhällen går mer och mer mot att bli helt kontantlöst. I Sverige är redan upp mot 97-98 procent av penningmängden digitala. Därför blir inte steget till en helt virtuell valuta stort om du tittar på Sverige. Det ser såklart annorlunda ut i andra delar av världen. Att börja handla med bitcoin är inte svårt och det enda som krävs är en internetuppkoppling och en mobiltelefon eller dator.

Fördelarna med bitcoin

Det finns många fördelar med bitcoin som att bitcoin är öppet för hela världen och att det går att skicka bitcoin varsomhelst. Transaktionerna som sker är väldigt säkra och det går väldigt snabbt att genomföra dem. Det finns inte heller några extra kostnader som är knutna till transaktionerna. Bitcoin minskar också risken för bedrägeri eftersom det inte går att förfalska bitcoin och det är i princip omöjligt att ta tillbaka redan utförda transaktioner.