I framtiden kommer mobiltelefonerna ha utvecklats och förmodligen se ut helt annorlunda och ha andra funktioner än i dag. Men redan nu vet vi några utvecklingar som mobilen står inför. Apple har nämligen berättat om några funktioner som deras nya Iphone kommer att ha.

Den tekniska utvecklingen går i rasande fart och vi har tidigare skrivit om att mobilen stått för en stor utveckling och att den förmodligen kommer att fortsätta utvecklas i framtiden. Redan nu har vi fått reda på en del nya saker som kommer att revolutionera mobilen på olika sätt. Till exempel har Apple avslöjat några funktioner som deras nästa mobil kommer att ha.

Nya mobilen blir vattentålig799663-ready-to-work-phone

I Expressen kan man läsa om en utav dem och det är att nästa Iphone kommer att bli vattentålig precis som Samsungs nyaste mobil. Lösningen som gör mobilen vattentät ska göra telefonens insida vattenresistent. Detta eftersom ett skyddsfodral inte gör tillräckligt för att skydda mobilen från vatten. Mobiltelefonen kommer få en ”hydrofob” beläggning som skyddar olika komponenter i mobilen. Samsung har sedan tidigare en vattentålig mobil men de använder sig av en beläggning som skyddar telefonen. Apple ska istället se till att skydda de individuella komponenterna i mobilen.

En nya hörlursutgång

En annan funktion som man avslöjat att den nya Iphone ska ha är en mikrofon med brusreducering, vilket gör att den som pratar i en sådan mobiltelefon kommer att höras tydligare och klarare. Den nya telefonen kommer heller inte ha någon klassisk hörlursutgång. Apple kommer istället att satsa på telefonens lightningkontakt för det ändamålet. Det innebär alltså att man inte kommer att kunna använda de gamla hörlurarna som man kunnat använda sedan Iphone lanserades. Man måste helt enkelt byta ut sina hörlurar eftersom de nu kräver en helt annan kontakt.