Jordens resurser är inte oändliga och redan i augusti tog resurserna slut och vi kommer få leva på överflöd nu till årsskiftet. Mycket handlar om att vi måste komma på bättre lösningar samt återvinna mer.

1127733-deer-illustrationAllt oftare kan vi läsa att jordens resurser sinar och vid varje höst går det att läsa i tidningar att vi har tagit slut på resurserna för året och med det lever över våra tillgångar. Jorden kommer börja kräva tillbaka allt vi lånar och behandla oss efter hur vi har behandlar vår jorden – och det kommer inte att bli vackert. Vi har tidigare skrivit om batterier och att man nu försöker ta fram batterier som är självladdningsbara, eller att man kan lagra energi i batterier, och förhoppningsvis kommer man fram till bättre lösningar som spar energi.

Earth overshoot day

Earth overshoot day är dagen då vi människor har förbrukat alla de resurser som jorden har möjlighet till att förnya på ett år. Sr.se skriver om att man även tar hänsyn till förmågan att binda koldioxid som släpps ut. Det är Global Footprint Network som står bakom dessa beräkningar att det i år var den 13 augusti som blev dagen då vi började leva på tillgångar vi inte har. Detta är även ett datum som för varje år skjuts fram och tar man år 1987 så var datumet 19 december. Det visar tydligt på att vi måste lägga om i både hur vi konsumerar samt hur vi väljer att återvinna. Vi har fyra månader som vi inte kan återhämta oss på och det är god tid att vi tänker nytt och tänker om.