Nu satsar man mycket på forskning om batterier. Forskarna tror nämligen att framtidens energi ska kunna lagras i batterier. Tidigare har man tagit fram återuppladdningsbara batterier som är bra både för miljön och för plånboken.

6416958-batteries

Flertalet medier rapporterar att amerikanska energidepartementet nu satsar 120 miljoner dollar på batteriutveckling. De ska inom fem år utveckla ett batteri som är fem gånger billigare och effektivare än dagens batterier. Bland annat behövs bättre batterier när de fossila bränslena ska ersättas i elproduktionen. Det man i dag löser genom att bygga gaskraftverk, skulle man i framtiden kunna lösa genom att lagra energin i batterier.

Laddningsbara batterier har utvecklats

Hur den här utvecklingen kommer att gå och om man lyckas skapa dessa superbatterier, återstår att se. Några framsteg som vi dock redan gjort när det gäller utvecklingen av batterier, är att skapa laddningsbara batterier. I och med detta har det blivit allt vanligare med återuppladdningsbara batterier. Både batterier och laddare kan man nu hitta billigt på nätet, bland annat på http://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/laddare/batteriladdare/index.html. Dessa batterier är alltså inte som de traditionella alkaliska batterierna, utan är laddningsbara batterier som har lång livslängd. Läs mer.

Varför laddningsbara batterier är bättre

Det har dock tagit ett tag för de laddningsbara batterierna att ta de traditionella alkaliska batteriernas plats och många använder faktiskt fortfarande de traditionella batterierna. Detta kan tyckas konstigt med tanke på hur överlägsna de laddningsbara batterierna är. Kanske kan det vara så att konsumenterna inte är medvetna om hur de nya batterierna fungerar eller tycker att de är överskattade. Men varför är då de återuppladdningsbara batterierna att föredra? Det finns många anledningar:

  • De kostar visserligen mer när man köper dem. Men man behöver inte köpa nya eftersom de har en väldigt lång hållbarhet och kan laddas om igen.
  • De är mer miljövänliga eftersom det inte blir lika mycket gamla batterier på soptippen. Dessutom krävs färre transporter av batterier till butikerna.
  • De tål som mycket som 1 000 laddningar och tappar endast en liten del av laddningen på ett år. (Källa)