Moderna telefonilösningar ska införas i hela landet, en positiv utveckling för många företag men förödande för andra. Landsbygdens apotek hotas av den allt mer genomgående digitaliseringen – samtidigt som landstinget gynnas.

”Genom alla tider har människans två främsta egenskaper varit förmågan att samarbeta och kommunicera. På vägen har vi tagit tekniken till hjälp för att öka vår kapacitet. Med vår teknik och kompetens byggs relationer, samverkan och förståelse. Vi har alltid varit pionjärer och nu är det dags att forma morgondagens kommunikationslösningar.” Läs mer på Soluno.se.

Citatet ovan kommer från företaget Soluno som levererar IT telefoni och molnbaserade växeltelefonitjänster till företag runt om i hela landet. Och precis som man skriver i citatet, som är hämtat från deras hemsida, är detta företag pionjärer som går i täten för en allt mer utbredd modern telefoni. Frågan är om det funkar för alla? Enligt Nya Wermlands-Tidningen är den allt mer utbredda digitaliseringen något som hotar apoteken på landsbygden då man hänvisar allt fler apotekskunder att hämta ut sina recept online i stället för hos butiken. Men samtidigt är det många som gynnas av den allt framskridande tekniken. Till exempel skriver Sveriges Radio om hur modern telefoni hos landstinget i Värmland kommer gynna dem med en besparing om sexmiljoner årligen. Vad man där gör är att byta ut sin befintliga telefonilösning mot en lösning som är mer mobil och har bättre täckning, räckvidd och kostar mindre än den lösning de i dagsläget har.

Tänk på miljön vid telefonibytet

Ska man byta telefoni kan det vara en bra ide att passa på att tänka lite på miljöaspekten av det hela. Vid ett byte kan man nämligen komma att behöva byta ut sina befintliga apparater och telefoner mot nyare varianter och uppdatera mjukvaran för att vara kompatibel med sitt nya system. Så vad gör du då med det gamla? Enligt tidningen Norran är det tusentals av oss som har gammal elektronik hemma i byrålådorna eller ståendes i garage och på andra platser. Vad man därför skriver om är hur ett företag inom IT-branschen nu vill att vi tar ett krafttag för att faktiskt återvinna vår gamla teknik när vi väl köper ny – vilket gäller lika mycket för en privatperson som för ett företag som byter ut sin telefoni. Så om du som företagare vill ta in ditt företag i framtiden och väljer it-telefoni som en ny lösning: glöm inte att åka till återvinningen och lämna in ert gamla it-skrot! Det är bra för både framtid och nutid!