Framtiden, ett av de kanske mest spännande ämnen som finns. Och det har ju alltid varit så, att vi har fascinerats av framtiden och vad som komma skall. Minns ni filmen Tillbaka till framtiden som kom 1985? Då reste huvudpersonen tillbaka 30 år i tiden, men uppföljaren – tillbaka till framtiden 2 som kom några år senare, då reste man istället framåt i tiden och var hamnade man? Jo i 2015! Det är otroligt kul att tänka på, för där kan man se lite vad man förväntade sig av 2000-talet och nog för att det har hänt mycket de senaste 30 åren, så är det inte riktigt som filmen förutspådde.

Men framtiden är ju som sagt intressant. Mycket av det som hänt de senaste 10 år har ju med mobil och internet att göra – och fokus ligger nu att se till så att jorden håller sig hel och ren så att generationer efter oss kan leva på lika fint som vi gör. Det gör att man uppfinner nya saker som exempelvis att återvinna annat än bara pantflaskor. Mobiltelefon till exempel är en sak som är viktigt att återvinna eftersom det är hårdvara som inte bara kan slängas i soporna. Panta Luren köper mobilen om du har en eller flera som du inte använder, så då kan du tjäna en hacka på att vara miljövänlig och omtänksam mot framtiden – hur bra är inte det? Internet och sociala medier kommer ju också ha en självklar fot i framtiden, och hur mycket vi än skulle önska att det inte var så går det inte att undvika. En intressant artikel kring framtiden och sociala medier finns att läsa här. Så här skriver de:

Stockholmsföretaget Gavagai kan förutspå såväl influensautbrott som vinnare i Melodifestivalen. Men det handlar inte om magi, utan avancerad analys av allt vi tillsammans säger på nätet.